Чехія теж не хоче підписувати міграційний пакт ООН

Чехія теж не хоче підписувати міграційний пакт ООН

Укрінформ
Чехія услід за США, Австрією та Угорщиною хоче відмовитися від підписання Всесвітнього пакту ООН з міграції, текст якого був узгоджений у липні дипломатами зі 191 країни і підписання якого планувалося у грудні в Марокко.

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Чеський прем'єр-міністр Андрей Бабіш заявив у четвер, що хоче вийти з пакту ООН про міграцію і планує обговорити план із партнером по правлячій коаліції", - йдеться у повідомленні.

Раніше у середу повідомлялося, що Австрія також відмовляється від міграційного пакту.

"У пакті є деякі пункти, до яких ми критично ставимося і де вбачаємо небезпеку для нашого національного суверенітету", - заявив федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц перед початком засідання уряду.

До цього стало відомо, що Угорщина виходить із процесу переговорів про впровадження міграційного пакту ООН. У Будапешті заявили, що будуть дотримуватися жорсткої міграційної політики, і "ніщо не може змінити цей факт".

Читайте також: Австрія услід за США та Угорщиною відмовляється від міграційного пакту

Ще раніше президент США Дональд Трамп вирішив вивести свою країну з учасників Всесвітнього пакту ООН про міграцію, заявивши, що документ порушує суверенітет США.

Документ, що не має зобов’язального характеру, планується підписати під час міжурядової конференції 10-11 грудня в Марокко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-