Австрія услід за США та Угорщиною відмовляється від міграційного пакту

Австрія услід за США та Угорщиною відмовляється від міграційного пакту

Укрінформ
Австрія услід за США та Угорщиною відмовилася від підписання Всесвітнього пакту ООН з міграції, текст якого був узгоджений у липні дипломатами зі 191 країни світу і підписання якого планувалося у грудні в Марокко.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Австрії, про це заявили представники керівництва країни, відповідне офіційне рішення також буде ухвалене на засіданні уряду в середу.

"В пакті є деякі пункти, до яких ми критично ставимося і де вбачаємо небезпеку для нашого національного суверенітету", - заявив федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц перед початком засідання уряду.

За його словам, мова йде, зокрема, про змішування понять легальної та нелегальної міграції, пошуку захисту (притулку) із звичайною робочою міграцією, можливе обмеження діяльності безпекових органів з висилки мігрантів. Канцлер додав, що Австрія не буде приєднуватися до цього пакту, унеможливлюючи таким чином у подальшому будь-які зобов’язання в рамках міжнародного права. "Австрія і в майбутньому сама вирішуватиме, хто має право в’їжджати, а хто ні", - зазначив Курц, який очолює "Авcтрійську народну партію" (OVP).

Про відмову від Всесвітнього пакту ООН з міграції заявив і віце-канцлер Хайнц-Крістіан Штрахе, який очолює правопопулістську "Австрійську партію свободи" (FPO) – партнера OVP по урядовій коаліції. "Австрія повинна у питанні міграції залишатися самостійною та суверенною", - заявив він. За словами Штрахе, міграція не є і не повинна бути одним із прав людини.

Офіційне рішення австрійський коаліційний уряд затвердить з цього приводу під час засідання у середу, 31 жовтня.

Читайте також: Австралія може вийти з Глобального договору про міграцію

Як повідомляв Укрінформ, раніше стало відомо, що Угорщина виходить з процесу переговорів про впровадження міграційного пакту ООН. В Будапешті заявили, що будуть дотримуватися своєї жорсткої міграційної політики, і "ніщо не може змінити цей факт".

Ще раніше президент США Дональд Трамп вирішив вивести свою країну з учасників Всесвітнього пакту ООН про міграцію, заявивши, що документ порушує суверенітет США.

Документ, що не має зобов’язального характеру, планується підписати під час міжурядової конференції 10-11 грудня в Марокко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-