Австралія може вийти з Глобального договору про міграцію

Австралія може вийти з Глобального договору про міграцію

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Австралії Пітер Даттон заявив, що австралійський уряд розглядає можливість виходу із глобального договору про міграцію, який досі не підписали США та Угорщина.

Про це повідомляє видання The Australian.

"Уряд розгляне договір і сформує позицію пізніше цього року", - заявили у прес-службі міністра внутрішніх справ Австралії.

Зазначається, що країни-члени ООН, очолювані Мексикою та Швейцарією, включаючи Австралію, сприяли переговорам щодо Глобального договору про міграцію, однак остаточний текст документу підштовхує Канберру до перегляду її імміграційної політики та імміграційного законодавства.

У заключному проекті угоди, опублікованому цього місяця, йдеться про те, що країни-учасники повинні погодитись переглянути закони, які передбачають санкції за нелегальний в'їзд та дозволяють використовувати затримання іммігрантів у якості "стримуючого фактора". Угода також зобов'язує країни скоротити час, на який затримуються мігранти.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто сказав, що цей договір є "загрозою для світу", оскільки він може "надихнути" людей на міграцію.

У лютому ц.р. міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп під час спільної прес-конференції з Сіярто заявила, що Австралія та Угорщина поділяють стурбованість щодо договору, який не визнає важливість національного суверенітету.

"Обставини зовсім різні, але, я думаю, ми погоджуємося з тим, що питання суверенітету є найголовнішим", - сказала вона.

Читайте також: Угорщина офіційно виходить з переговорів щодо міграційного пакту ООН

Австралійський посол в ООН Джиліан Берд виголосила у цьому місяці заяву про те, що Австралія розглядає свою позицію, але підкреслює необхідність суверенної державної політики на кордоні.

Багато правозахисних організацій вважають, що австралійський уряд насправді дотримується подвійних стандартів, та заявляють, що його політика офшорного утримання шукачів притулку суперечить міжнародним зобов’язанням.

У свою чергу Генеральний секретар ООН Антоніо Гутерріш не раз критикував політику Австралії щодо обов'язкового затримання шукачів притулку, коли він був Верховним комісаром ООН у справах біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-