Столтенберг очікує від РФ

Столтенберг очікує від РФ "належної поведінки" під час військових навчань

Укрінформ
Генсек НАТО Єнс Столтенберг сподівається на належну поведінку Альянсу та Росії під час військових навчань в одному регіоні біля територіальних вод Норвегії.

Про це він сказав у вівторок під час відвідання навчань Альянсу, повідомляє AP.

"Генеральний секретар НАТО висловив впевненість у тому, що військовий альянс Заходу та Росія будуть "належно себе поводити" протягом (власних - ред.) навчань в одному регіоні біля вод норвезського узбережжя", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що НАТО надіслав Москві запрошення щодо спостереженням за військовими навчаннями Альянсу, проте там обурені організацією цих навчань біля російського кордону.

Як відомо, цього тижня ВМС РФ планують випробувати ракети в міжнародних водах біля узбережжя Норвегії на тлі навчань НАТО у цьому регіоні.

Читайте також: Росія планує ракетні випробування біля Норвегії на тлі навчань НАТО

Як повідомляється, у Норвегії з 25 жовтня по 7 листопада тривають найбільші після закінчення холодної війни військові навчання НАТО Trident Juncture-2018.

У масштабних навчаннях беруть участь війська 29 країн-членів Альянсу, а також Швеції, Фінляндії, України, Грузії та Йорданії. Всього у повітрі, на суші і на морі буде задіяно близько 50 тисяч особового складу. До Trident Juncture залучили 65 кораблів, 250 військових літаків та близько 10 тисяч одиниць техніки.

Фото: flickr.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-