Росія планує ракетні випробування біля Норвегії на тлі навчань НАТО

Росія планує ракетні випробування біля Норвегії на тлі навчань НАТО

Укрінформ
Цього тижня ВМС РФ планують випробувати ракети в міжнародних водах біля узбережжя Норвегії, оскільки НАТО проводить у цій країні свої найбільші військові навчання з кінця холодної війни.

Про це заявляють офіційні представники Норвегії та НАТО, повідомляє RFE/RL.

"Навчання мають проходити з 1 по 3 листопада, на захід від прибережних міст Крістіансунд, Молде та Олесунн", - йдеться у повідомленні.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс був проінформований минулого тижня про заплановані випробування РФ.

"Росія має значну присутність на півночі, зокрема біля Норвегії. Численні війська беруть участь в маневрах, і вони регулярно тренуються", - заявив Столтенберг. 

"Тут немає нічого драматичного, ми це відзначили і будемо відслідковувати російські маневри", - заявив міністр оборони Норвегії Франк Бакке-Єнсен.

Як повідомляється, у Норвегії з 25 жовтня по 7 листопада тривають найбільші після закінчення холодної війни військові навчання НАТО Trident Juncture-2018.

Читайте також: Навчання НАТО у Норвегії дають чіткий сигнал потенційному агресору – Столтенберг

У масштабних навчаннях беруть участь війська 29 країн-членів Альянсу, а також Швеції, Фінляндії, України, Грузії та Йорданії. Всього у повітрі, на суші і на морі - близько 50 тисяч особового складу. До Trident Juncture залучили 65 кораблів, 250 військових літаків та близько 10 тисяч одиниць техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-