Євросоюз готує нові санкції проти Росії через кібератаки – Кнайссль

Євросоюз готує нові санкції проти Росії через кібератаки – Кнайссль

Укрінформ
Європейський Союз наразі проводить обговорення щодо введення санкцій проти РФ через кібератаки.

Про це заявила у четвер федеральний міністр Австрії у справах Європи, міграції та іноземних справ Карін Кнайссль під час виступу в Національній раді (нижній палаті Парламенту) Австрії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується оцінки та можливостей подальших санкцій – це зараз якраз обговорюється", - заявила Кнайссль, коментуючи питання про те, чи буде ЄС займати спільну позицію в реакції на кібератаки Росії і чи підтримуватиме вона цей крок.

Читайте також: Танці Путіну не допомогли: глава МЗС Австрії - проти зняття санкцій з Росії

Кнайсль нагадала, що Австрія засудила кібератаку на Організацію із заборони хімічної зброї та заявила, що очікує від Росії роз’яснень та готовності співпрацювати з цього приводу.

Як повідомляв Укрінформ, 4 жовтня Нідерланди розкрили імена чотирьох російських шпигунів, які у квітні цього року здійснили спробу кібератак в Гаазі. Офіцери Головного розвідувального управління (ГРУ) Росії полювали на базу даних Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ).

Читайте також: У Швейцарії затримали двох росіян, які готували кібератаку на WADA

Після прес-конференції в Нідерландах Мін'юст США зробив заяву, повідомивши про пред'явлення обвинувачень в хакерських атаках семи працівникам ГРУ РФ. Серед них і четверо співробітників ГРУ, яких Нідерланди вислали в квітні: Олексій Моренець, Євген Серебряков, Олег Сотніков і Олексій Мінін. ФБР оголосило їх в розшук.

Британія, Нідерланди, Румунія, Литва, Фінляндія і Естонія закликали Євросоюз розширити режим санкцій з тим, щоб можна було карати за кібератаки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-