Прем'єри Канади і Японії підтвердили важливість захисту журналістів

Прем'єри Канади і Японії підтвердили важливість захисту журналістів

Укрінформ
Канада та Японія у контексті вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі підтвердили важливість захисту працівників ЗМІ.

Про це йшлося під час телефонної розмови прем’єр-міністрів Канади і Японії Джастіна Трюдо та Сіндзо Абе, повідомили в офісі глави уряду Канади.

“Прем’єр-міністри обмінялися думками стосовно нинішньої ситуації в Саудівській Аравії, у тому числі обговоривши нещодавно оприлюднену заяву країн-членів G7 щодо вбивства журналіста Джамаля Хашоггі. Лідери підтвердили свою відданість дотриманню прав людини, зокрема захисту журналістів й відстоюванню свободи слова”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Саудівська прокуратура визнала, що вбивство Хашоггі було навмисним

В офісі прем’єр-міністра Канади додали, що обоє очільників “нагадали про готовність забезпечити раннє набуття чинності Повною та прогресивною угодою про транстихоокеанське партнерство”.

“Згадавши про економічні форуми, заплановані на листопад, Трюдо та Абе підтвердили відданість обох держав вільній, відкритій й прогресивній торгівлі, яка піде на користь середньому класу”, - підсумували у Трюдо.

Читайте також: Франція пригрозила санкціями Саудівській Аравії через вбивство Хашоггі

Як повідомляв Укрінформ, саудівський журналіст Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов у консульство Саудівської Аравії в Стамбулі.

Пізніше слідчі встановили, що він був убитий, а його тіло - розчленоване і вивезене з дипустанови.

Читайте також: У Канаді зібрали спеціальну урядову групу через убивство Хашоггі

Підписантами Повної та прогресивної угоди про транстихоокеанське партнерство є 11 країн із загальним ВВП у 13.5 трлн дол. Це одна із найбільших торговельних угод світу, яка набуде чинності через 60 днів після того, як її ратифікують 6 держав-членів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-