У Канаді зібрали спеціальну урядову групу через убивство Хашоггі

У Канаді зібрали спеціальну урядову групу через убивство Хашоггі

Укрінформ
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо провів засідання спеціальної  урядової групи з метою напрацювання єдиної позиції щодо справи убитого саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це поінформували в офісі прем'єр-міністра Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Прем’єр-міністр скликав засідання Групи реагування на надзвичайні події. Члени групи, серед яких були міністри та високопосадовці, обговорили актуальний стан справ стосовно зникнення саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, а також чинний діалог Канади із нашими міжнародними союзниками з цього приводу”, - зазначили у Трюдо.

У відомстві наголосили, що засуджують вбивство Хашоггі та закликають Саудівську Аравію до проведення повноцінного розслідування у співпраці із правоохоронними органами Туреччини.

Група реагування на надзвичайні події була створена наказом прем’єр-міністра у серпні цього року. “Це спеціальний комітет, що збирається у разі національної кризи чи під час інцидентів деінде, що мають серйозний вплив на Канаду. У рамках Групи збираються відповідні міністри та високопосадовці для координації належної федеральної реакції та ухвалення швидких, ефективних рішень, покликаних захистити канадців як вдома, так і закордоном”, - зауважили в офісі глави уряду Канади.

Як повідомлялося, Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов до будівлі саудівського консульства у Стамбулі. Турецьке слідство заявило, що журналіст був убитий, а його тіло розчленовано і вивезено.

Читайте також: Справа Хашоггі: у Стамбулі знайшли авто саудівської дипмісії

Пізніше, за даними ЗМІ, керівники Саудівської Аравії визнали, що журналіст і критик уряду Джамаль Хашоггі був убитий у консульстві. Саудівський прокурор заявив, що журналіста було вбито під час конфлікту з людьми, яких він зустрів у консульстві. Зокрема, за його словами, між цими людьми і Хашоггі сталася сварка і почалася бійка, під час якої його убили.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-