Справа Хашоггі: у Стамбулі знайшли авто саудівської дипмісії

Справа Хашоггі: у Стамбулі знайшли авто саудівської дипмісії

Фото
Укрінформ
На одній із стоянок стамбульського району Султангазі було виявлено автомобіль з номерними знаками генконсульства Саудівської Аравії.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

"Автомобіль з номерними знаками генконсульства Саудівської Аравії виявлено на одній зі стоянок стамбульського району Султангазі", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, автомобіль було виявлено співробітниками МВС Туреччини в рамках розслідування справи про вбивство саудівського журналіста Джемаля Хашоггі.

Співробітники сил правопорядку оточили територію і перекрили в'їзд на автостоянку.

Управління поліції Стамбула звернулося до Генконсульства Саудівської Аравії, а також до генпрокуратури з вимогою видачі дозволу на огляд автомобіля.

Поліція вивчає дані з камер відеоспостереження з метою виявлення особи, яка залишила автомобіль на стоянці і часу, коли це сталося.

Відомий саудівський журналіст, один з активних учасників реформістської течії «Аль-Ватан» Джемаль Хашоггі, активно співпрацював з Washington Post, другого жовтня увійшов до будівлі генконсульства Саудівської Аравії для оформлення низки  документів.

Представники МВС Туреччини, вивчивши дані з камер відеоспостереження, дійшли висновку, що журналіст не залишав будівлі генконсульства. У ці ж години в дипмісії перебувала делегація Саудівської Аравії в складі 15 осіб. Ці люди прибули до Стамбула на двох літаках.

Читайте також: Після вбивства Хашоггі з консульства вийшов двійник в його одязі - CNN

Того ж дня делегація, в складі якої знаходилися офіційні особи королівства, залишила Стамбул. Ер-Ріяд спочатку спростував інформацію деяких ЗМІ про те, що Хашоггі було убито в будівлі дипмісії. МВС Туреччини почало розслідування, в рамках якого було прийнято рішення про огляд будівлі генконсульства.

Президент Реджеп Таїп Ердоган взяв розслідування під особистий контроль. Було проведено огляд будівлі генконсульства і резиденції генконсула.

Факт загибелі журналіста було визнано Ер-Ріядом лише 19 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-