Франція пригрозила санкціями Саудівській Аравії через вбивство Хашоггі

Франція пригрозила санкціями Саудівській Аравії через вбивство Хашоггі

Укрінформ
Франція готова запровадити економічні санкції щодо Саудівської Аравії у випадку підтвердження її відповідальності за вбивство відомого журналіста Джамада Хашоггі.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на спікера французького уряду Бенжаміна Гріво.

"Доки факти навколо вбивства Хашоггі не будуть з’ясовані до кінця, ми не будемо робити жодних кроків. Проте в разі підтвердження вини Ер-Ріяду Париж готовий ввести санкції проти Саудівської Аравії", - йдеться у повідомленні.

Це перший випадок публічної погрози Франції ввести санкції проти Саудівської Аравії протягом розслідування загибелі Джамаля Хашоггі.

Як повідомляв Укрінформ, саудівський журналіст Джамаль Хашоггі безслідно зник 2 жовтня після того, як зайшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Пізніше слідство встановило, що він був убитий в дипустанові, а його тіло - розчленоване та вивезене.

Читайте також: Британія скасовує візи підозрюваним у вбивстві Хашоггі

Ер-Ріяд визнав загибель журналіста, однак зазначив, що той загинув у результаті сварки з людьми, які перебували в консульстві. Західні країни гостро висловились щодо пояснень саудівської влади, назвавши ці визнання "недостатніми".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-