Саме Росія ставить під сумнів договір про ліквідацію ракет – Столтенберг

Саме Росія ставить під сумнів договір про ліквідацію ракет – Столтенберг

Укрінформ
Своїми діями з розробки нової ракети саме Росія ставить під сумнів ефективність Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності.

Про це заявив у середу 24 жовтня Генсекретар НАТО Єнс Столтенберг, відповідаючи на запитання преси щодо реакції НАТО на намір США вийти з угоди РСМД.

«РСМД є дійсно ключовим документом. Але проблема полягає в тому, що жодна угода не може бути ефективною і працювати, якщо її правила поважає лише одна зі сторін. Союзники по НАТО вже висловили занепокоєння поведінкою Росії, зокрема, в контексті розробки нової російської ракети. На думку союзників, це є свідченням того, що Росія порушує цей Договір, який забороняє розробку таких нових ракет. Зокрема, ця проблема вкотре порушувалася на зустрічі міністрів оборони НАТО у жовтні цього року», - зауважив Столтенберг.

Читайте також: Столтенберг анонсував найбільші з часів холодної війни навчання НАТО

«Ми не хочемо нової холодної війни. Ми не хочемо нової гонитви озброєнь. Але ми переконані в тому, і це дуже важливо, що Росія має припинити порушення РСМД та виконувати його прозорим та належним чином», - додав Столтенберг.

Фото: flickr.com/photos/nato

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-