Іспанія не припинить продаж зброї Ер-Ріяду попри вбивство Хашоггі

Іспанія не припинить продаж зброї Ер-Ріяду попри вбивство Хашоггі

Укрінформ
Парламент Іспанії не підтримав рішення блокувати продажі зброї Саудівській Аравії на фоні міжнародного тиску на Ер-Ріяд через вбивство журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це повідомляє Reuters.

"Парламент Іспанії у вівторок проголосував проти блокування продажу зброї Саудівській Аравії, незважаючи на зростаючий міжнародний тиск на Ер-Ріяд за вбивство Джамала Хашоггі", - говориться у повідомленні.

20 жовтня іспанський соціалістичний уряд зробив заяву, що він безперечно "обурений" смертю опозиційного саудівського журналіста. Проте правляча партія все ж об'єднала сили з опозицією (консервативною Народною партією), щоб добитися переваги голосів проти парламентського руху, який закликав уряд припинити торгівлю зброєю з Саудівською Аравією.

Як повідомляв Укрінформ, саудівський журналіст Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов у консульство Саудівської Аравії у Стамбулі.

Читайте також: Інвестори знецінили саудівські акції через вбивство Хашоггі

Пізніше слідчі встановили, що його було вбито, а його тіло було розчленоване і вивезене з дипустанови.

У вівторок, 23 жовтня, ЗМІ з посиланням на заяву глави турецької партії "Ватан" Дога Перинчека повідомили, що фрагменти тіла Хашоггі знайшли у криниці на території генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-