Інвестори знецінили саудівські акції через вбивство Хашоггі

Інвестори знецінили саудівські акції через вбивство Хашоггі

Укрінформ
Державний інвестиційний фонд у Саудівській Аравії підтримує фондовий ринок, щоб обмежити негативні наслідки скандалу з вбивством Хашоггі.

Про це повідомляє Reuters.

"Державний інвестиційний фонд Саудівської Аравії опосередковано підтримував місцеву біржу, використовуючи державні установи, щоб обмежити падіння акцій на ринку, спричинене вбивством саудівського журналіста Джамаля Хашоггі",- йдеться у повідомленні.

Іноземні інвестори за останні два тижні знецінили саудівські акції. Таке знецінення відбулося на тлі зростаючого побоювання інвесторів щодо потенційного погіршення відносин Саудівської Аравії з Заходом після смерті журналіста Джамаля Хашоггі в Стамбулі 2 жовтня.

Як повідомлялось, в Ер-Ріяді на тлі новин про вбивство саудівського журналіста відкрився найбільший інвестиційний форум. Низка політиків, бізнесменів і банкірів відмовилися від участі у заході.

Форум "Інвестиційна ініціатива майбутнього", який в пресі називають близькосхідним Давосом, проходить в Саудівській Аравії другий рік поспіль. Тільки на цей раз привабливість його помітно зменшилася. Через вбивство журналіста "Вашингтон пост" у Стамбулі їхати в Ер-Ріяд передумали, зокрема, глава Міжнародного валютного фонду, міністр фінансів Нідерландів. Їх приклад наслідували профільні урядові чиновники Великобританії і Франції. Утрималися від участі делегації Австралії, Нової Зеландії та Чехії.

Читайте також: На тлі вбивства саудівського журналіста в Ер-Ріяді відкрився інвестиційний форум

Від виступів на панельних сесіях відмовилися провідні банкіри і топ-менеджери.

Найбільші західні медіакомпанії відмовилися від інформаційного супроводу саміту. У їх числі СНБС, Фокс і Булмберг.

Міністр енергетики Саудівської Аравії визнав, що через вбивство Джамаля Хашоггі країна опинилася у кризі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-