ЄС визначив напрямки захисту своєї демократії від гібридних загроз

ЄС визначив напрямки захисту своєї демократії від гібридних загроз

Укрінформ
Рішення Ради ЄС на вищому рівні, засідання якої відбулося в четвер у Брюсселі, містить положення, спрямовані на захист європейської демократичної системи від гібридних загроз.

Про це йдеться в оприлюдненому документі.

"Рада ЄС закликає захистити демократичну систему Співтовариства та протистояти дезінформації, зокрема, в контексті майбутніх європейських виборів, за повної поваги до фундаментальних прав людини", - наголошується в рішенні.

Керівники держав та урядів Євросоюзу визнали важливими зусилля Єврокомісії з координації дій щодо організації європейських виборів, у забезпеченні їх прозорості, підвищенні захисту від кібернетичних інцидентів або незаконної маніпуляції даними, у боротьбі проти кампаній дезінформації. Ці заходи, а також пропозиції щодо введення більш жорстких правил з фінансування європейських партій, на думку Ради ЄС, заслуговують найшвидшого аналізу та імплементації.

Читайте також: Україна знову стала ціллю №1 для кремлівських творців фейків

Єврокомісії запропоновано оцінити ефективність Кодексу дій проти дезінформації (Code of Practice on disinformation) до кінця поточного року. У грудні, як очікує Рада ЄС, має бути представлений План дій щодо скоординованої відповіді ЄС на цю проблему.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-