Україна знову стала ціллю №1 для кремлівських творців фейків

Україна знову стала ціллю №1 для кремлівських творців фейків

Укрінформ
Основні зусилля кремлівської дезінформаційної кампанії минулого тижня були сфокусовані на цілі №1 – Україні.

Про це повідомляється у тижневому огляді проекту "ЄС проти дезінформації" (EUvsDisinfo), який спеціалізується на боротьбі з дезінформацією з боку Росії.

"Протягом останніх декількох тижнів кремлівські канали, головним чином, фокусувалися на поширенні дезінформації проти країн Заходу: вони намагалися приховати факти отруєння Скрипаля шляхом відволікання уваги та поширення фейків: вигадували інші хімічні та біологічні атаки. Але минулого тижня дезінформаційна кампанія Росії знову сфокусувалася на своїй цілі №1 – Україні", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зрежисовані Кремлем телевізійні шоу знову почали активно поширювати озлоблену дезінформацію проти України, відому з 2014 року.

Серед цих дезінформаційних месиджів – "Україна є нацистською державою (диктатурою), яка керується профашистською елітою, а "Слава Україні" є нацистським вітанням"; "Україна – це лише частина "руского міра"; "Україна – це не країна, а територія"; "в Україні немає законно обраного парламенту".

Російські пропагандисти продовжували поширювати фейк про те, що "Україна почала війну проти власного населення - громадянську війну, до якої Росія не має жодного відношення".

Читайте також: Росія хоче випробувати в Україні технології втручання перед виборами в ЄС – Клімкін

Ще одна російська деза, яка поширювалася минулого тижня – лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв є "терористом, який закликає вбивати кримчан".

"Усі ці дезінформаційні месиджі вже були неодноразово розвінчані, однак прокремлівські ресурси продовжують їх повторювати, чим ще раз доводять, що їх мета полягає не в інформуванні, а в поширенні брехні, дезінформації, введені в оману та поширенні ненависті", - наголосили в проекті EUvsDisinfo, організованому оперативною групою зі стратегічних комунікацій (East Stratcom Task Force), яка була створена зовнішньополітичною службою ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-