Молдавські депутати провалили включення євроінтеграції до Конституції

Молдавські депутати провалили включення євроінтеграції до Конституції

Укрінформ
Голосування в парламенті Молдови з питання включення до Конституціі синтагми «європейська інтеграція - стратегічний вектор розвитку держави» провалилося.

Замість необхідних 67 (з 101) голосів депутатів парламенту за цю ініціативу проголосували лише 54 депутати від правлячої коаліції на чолі з Демократичною партією, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Те, що не вдалося досягти сьогодні через зраду 13-ти так званих проєвропейських депутатів від Ліберальної (8 осіб) і Ліберально-демократичної партії (5), ми постараємося зробити на всенародному референдумі. Іншими словами, включення до Конституції синтагми «європейська інтеграція» буде зроблено волею громадян країни», - зазначив у цьому зв'язку спікер парламенту Андріан Канду.

За його словами, для проведення референдуму з цього питання необхідно проконсультуватися з Конституційним судом і визначитися з формулою проведення всенародного голосування.

Читайте також: Україна та Молдова затвердили план демаркації кордону на 2019 рік

Окрім депутатів від Ліберальної і Ліберально-демократичної партій, проти включення європейської інтеграції до Конституції виступили комуністи, які покинули зал засідань парламенту, і депутати від Партії соціалістів.

Раніше правляча коаліція на чолі з Демократичною партією виступила із законодавчою ініціативою про включення до Конституції синтагми «європейська інтеграція - стратегічний вектор розвитку Молдови».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-