У Раді Європи визнали, що зміни до регламенту просуває проросійське лобі

У Раді Європи визнали, що зміни до регламенту просуває проросійське лобі

Укрінформ
Питання змін до регламенту ПАРЄ щодо повноважень та права голосу національних делегацій насправді порушене проросійським лобі на осінній сесії Асамблеї заради повернення російської делегації.

Це випливає із допису у Twitter речника Ради Європи Даніеля Холтгена.

"ПАРЄ відхилила термінову пропозицію перенести рішення щодо санкцій та права голосу Росії", - зазначив речник РЄ.

Він додав, що на дебати із зазначеного питання з'явилося 70 спікерів.

Слід зазначити, що офіційно у Раді Європи та в ПАРЄ доповідачі, які пояснювали необхідність розгляду зазначеного питання, включаючи керівництво, наголошували, що йдеться лише про необхідність "зміцнення" організації, а російське питання до цього не має жодного стосунку.

Ідеться про пропозиції щодо змін до регламенту ПАРЄ стосовно відкликання або перегляду повноважень та/або прав щодо представництва та участі національних делегацій, а також щодо права голосу членів та процедури голосування національних делегацій.

Пропозиції передбачають ускладнення для Асамблеї процедури накладання санкцій на національну делегацію, що, як пропонується, повинно отримати підтримку двох третин голосів депутатів, на відміну від простої більшості, що діє нині.

Читайте також: Політичні групи у ПАРЄ розділилися щодо "російського питання"

Як повідомляв Укрінформ, зазначене питання порушено у ПАРЄ у зв'язку з обмеженням прав російської делегації, що триває з 2014 року після початку агресії Росії проти України. Відтоді РФ припинила сплачувати внески до бюджету Ради Європи.

Нині у Раді Європи та у ПАРЄ діє проросійське лобі, включаючи деяких представників керівництва організацій, яке намагається відновити повноваження російської делегації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-