Посол Нідерландів у РФ заявила про порушення країною міжнародного права

Посол Нідерландів у РФ заявила про порушення країною міжнародного права

Укрінформ
Посол Нідерландів в РФ Рене Джонс-Бос заявила на зустрічі в МЗС Росії, що Москва повинна припинити порушувати міжнародне право.

Про це повідомляє ТАСС.

"На зустрічі я заявила, що Нідерланди несуть відповідальність за міжнародні організації, які знаходяться на їхній території, у тому числі ОЗХЗ (Організація із заборони хімічної зброї), - сказала дипломат у понеділок журналістам.

За її словами, Амстердам захищатиме інтереси міжнародних організацій, які знаходяться на території королівства.

"Ми дали Росії чіткий сигнал, що це порушення міжнародного права повинно припинитися", - резюмувала Джонс-Бос, зазначивши, що передасть інформацію про підсумки зустрічі у Гаагу.

Читайте також: Нідерландський юрист прокоментував уникнення арешту шпигунами РФ у Гаазі

Раніше в понеділок посла Нідерландів у РФ Рене Джонс-Бос було викликано в МЗС Росії "у зв'язку з кампанією з дезинформації Росії, розгорнутої в Гаазі".

Як повідомлялося, 4 жовтня Нідерланди розкрили імена чотирьох російських шпигунів, які у квітні цього року вчинили спробу кібератак у Гаазі. Офіцери Головного розвідувального управління (ГРУ) Росії полювали на базу даних Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ).

Після прес-конференції в Нідерландах Мін’юст США зробив свою заяву, повідомивши про пред'явлення звинувачень у хакерських атаках семи працівникам ГРУ РФ. Серед них і четверо співробітників ГРУ, яких Нідерланди видворили у квітні: Олексій Моренець, Євген Серебряков, Олег Сотніков і Олексій Мінін. ФБР оголосило їх у розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-