Саудівський принц прогнозує вихід Росії з ринку нафтопродуктів

Саудівський принц прогнозує вихід Росії з ринку нафтопродуктів

Укрінформ
Наслідний принц Мухаммед бен Сальман Аль Сауд вважає, що попит на "чорне золото" зростатиме до 2030 року, проте Китай і Росія можуть зникнути з числа нафтовиробників.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Росія і Китай можуть серйозно скоротити нафтовидобуток або навіть зовсім зникнути з ринку вуглеводнів", - упевнений перший заступник прем'єр-міністра Саудівської Аравії.

На тлі зростаючого попиту і відтоку з ринку інших гравців "Саудівська Аравія повинна буде в майбутньому наростити обсяги поставок", прогнозує він, додавши, що не бачить загрози в зв'язку зі зростаючими обсягами випуску електромобілів. "Сьогодні ніхто не говорить про літаки, що літають на електриці, або судна, що пересуваються в море за допомогою електрики", - додав наслідний принц.

Читайте також: Ціни на нафту знову пішли вгору

Нагадаємо, Ер-Ріяд ще в 2016 році проголосив мету подолати до 2030 року нафтову залежність. У березні цього року принц Сальман підписав у Нью-Йорку з японським мільярдером, засновником і главою технологічного холдингу Softbank Group Масаесі Сонома угоду, що передбачає поетапне спорудження в Саудівській Аравії сонячних електростанцій сумарною потужністю приблизно в 200 гігават. Ці обсяги порівнянні з показниками виробництва 200 енергоблоків атомних електростанцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-