Ціни на нафту знову пішли вгору

Ціни на нафту знову пішли вгору

Укрінформ
Ціни на нафту у п'ятницю знову пішли вгору, північноморська еталонна суміш Brent знову перевищила рівень $85/барр.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Грудневі ф'ючерси на нафту марки Brent зросли на $0,41 (0,48%) - до $84,99 за барель. Котирування листопадового контракту на нафту WTI підвищилися на $0,48 (0,65%) - до $74,81 за барель.

Локомотивом зростання цін залишаються санкції США проти нафтової галузі Ірану, які наберуть чинності 4 листопада. Топ-менеджери найбільших нафтогазових компаній попереджують, що цього разу наслідки санкцій для галузі будуть жорсткішими, ніж у 2011-2012 рр.

За оцінками галузевих експертів, запровадження Сполученими Штатами прямих санкцій проти нафтової промисловості Ірану призведе до скорочення глобальної пропозиції нафти на 1,5 млн б/д. Це спровокує зростання цін до $90-100/бар.

Інвестори побоюються, що з урахуванням економічних проблем на ринках Азії, що розвиваються, високі ціни на нафту призведуть до зниження попиту. "Ми дуже уважно відстежуємо індикатори попиту на ринку. Те, що спостерігаємо, не може не насторожувати", - йдеться в аналітичній записці JBC Energy для клієнтів.

Основними погрозами зростанню попиту в JBC назвали послаблення азіатських валют і тарифне протистояння між США і Китаєм.

Індії загрожує "економічна криза" через високу залежність від імпорту нафти, сказав 4 жовтня міністр транспорту Нітін Гадкарі.

Читайте також: Бензин А-95 на АЗС Київщини за добу подорожчав у середньому на 55 копійок

Глава Міжнародного енергетичного агентства Фатіх Бірол звернувся до найбільших нафтовидобувних компаній з пропозицією наростити виробництво сировини з тим, щоб зняти напруженість на ринку. Інакше, на його думку, наслідки будуть непередбачуваними.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 85,03 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 84,84 долара за барель, що на 26 центів вище від рівня закриття торгів ($84,58).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-