Канада теж заявила про російські кібератаки

Канада теж заявила про російські кібератаки

Укрінформ
 Росія здійснила щонайменше дві цілеспрямовані кібернетичні атаки на штаб-квартири міжнародних і національних організацій, розміщених на території Канади.

Про це йдеться у заяві канадського МЗС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Канада приєднується до союзників у викритті серії кібероперацій російської армії. Ці вчинки є частиною послідовності неналежних дій уряду Росії, що демонструють неповагу до міжнародного законодавства та підривають заснований на правилах міжнародний порядок. Канада закликає усіх, хто цінує цей порядок, об'єднатися на його захист”, - наголосили у МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві розповіли, що у 2016 році зловмисники за допомогою шкідливого програмного забезпечення отримали неавторизований доступ до даних Канадського центру етики у спорті. “Уряд Канади із великою ймовірністю поклав відповідальність за це на ГРУ”, - зазначається у заяві.

Як зазначається, у тому ж році нападу російського кібернетичного угруповання “Fancy Bear/APT28” зазнало Всесвітнє антидопінгове агентство, штаб-квартира якого розташована у Монреалі. Зловмисники тоді оприлюднили конфіденційні дані спортсменів, які містилися у базі ВАДА. “Уряд Канади із високою ймовірністю визначив, що відповідальність за цей інцидент лежить на російській військовій розвідці”, - запевнили у МЗС.

Відтоді у Канаді затвердили нову Стратегію кібернетичної безпеки та заснували Центр із кібербезпеки, “зробивши суттєві інвестиції до підвищення кібернетичної стійкості країни”, наголошують дипломати.

Читайте також: Україна приєдналася до європейської традиції проведення Місяця кібербезпеки

Раніше Велика Британія і Нідерланди розкрили деталі масштабної спецоперації російських розвідників Головного управління розвідки Міністерства оборони Росії проти Організації із заборони хімічної зброї, штаб-квартира якої розміщена у Гаазі. На спільному брифінгу представники двох країн повідомили подробиці спецоперації і розсекретили особи російських шпигунів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-