Британія і Нідерланди заявили, що ГРУ РФ “слідкує” за розслідуванням MH17

Британія і Нідерланди заявили, що ГРУ РФ “слідкує” за розслідуванням MH17

Укрінформ
Один з чотирьох російських розвідників, викритих Великою Британією і Нідерландами, збирав інформацію щодо міжнародного розслідування про збитий у небі над Донбасом "Боїнг" Малайзійських авіаліній рейсу МН17.

Про це розповів посол Великої Британії у Нідерландах Пітер Вілсон на брифінгу у Гаазі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Один з офіцерів ГРУ, якого наші голландські колеги видворили з країни, Євгеній Серебряков, також провадив злочинну діяльність у Малайзії. Ця спецоперація мала на меті збирання інформації про розслідування щодо MH17 і була спрямована на урядові інституції Малайзії, включно з прокуратурою і поліцією”, - повідомив дипломат.

Міністр оборони Нідерландів Анк Бійлевільд додала, що уряд Нідерландів знав про ці дії.

Читайте також: Австралія на Генасамблеї ООН вимагатиме відповідальності для винних у збитті МН17

“Ми знали про зацікавлення російських спецслужб у даних цього розслідування і вжили необхідних заходів”, - наголосила вона.

Як повідомлялося, 4 жовтня Велика Британія і Нідерланди розкрили деталі масштабної спецоперації російських розвідників Головного управління розвідки Міністерства оборони Росії проти Організації із заборони хімічної зброї (OPCW), штаб-квартира якої розміщена у Гаазі. На спільному брифінгу представники двох країн повідомили подробиці спецоперації і розсекретили особи російських шпигунів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-