Росія лукавить щодо масштабів своїх військових навчань - міністр оборони Латвії

Росія лукавить щодо масштабів своїх військових навчань - міністр оборони Латвії

Укрінформ
Глава оборонного відомства Латвії Раймонд Бергманіс заявляє, що російське Міністерство оборони на відміну від країн НАТО недостатньо транспарентно, насамперед, під час проведення навчань.

Про це він сказав в інтерв'ю Укрінформу.

"Ми постійно чуємо від керівництва збройних сил Росії, починаючи з міністра, що вони у Західному військовому окрузі розмістять ще більше солдатів, літаків, іншої військової техніки. Дуже непокоять також раптові військові навчання, про які нас взагалі не попереджують і в яких бере участь велика кількість солдатів і озброєнь. Тому, звичайно, що НАТО постійно ставить перед Російською Федерацією питання про транспарентність", - сказав Бергманіс.

Він нагадав, що з боку НАТО "все чітко прописано - які будуть навчання, де, скільки осіб у них братиме участь: приїжджайте, дивіться, російські інспектори приїжджають, ми їм все показуємо". А ось у відповідь відвертості, за його словами, немає. "Взагалі наші східні сусіди люблять багато говорити про підрозділи союзників, розташованих у нас. Але при цьому лукавлять, замовчуючи, які частини і в якій кількості при цьому розміщені на їх боці", - зазначив міністр оборони Латвії.

Читайте також: Латвія скаржиться на брак інформації про російські навчання "Восток-2018"

Він також нагадав, що в безпосередній близькості від кордонів його країни розквартирована 76-а Псковська десантна дивізія, найбільш боєздатний підрозділ РФ, що брав участь у всіх військових конфліктах Росії останніх років: Чечня, Грузія, Україна, Сирія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-