Батько польського прем'єра заявив, що

Батько польського прем'єра заявив, що "не помічає агресії РФ в Україні"

Укрінформ
Батько чинного глави польського уряду Матеуша Моравецького, депутат Сейму від угруповання “Вільні і Солідарні” (WiS) Корнель Моравецький не помічає агресивної політики Росії в регіоні, зокрема в Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю RMF.FM.

“Я якось не бачу цієї агресивної політики Росії”, - зазначив Корнель Моравецький.

На зауваження журналіста, що він може побачити наслідки російської агресії поїхавши на Донбас, Моравецький-старший відповів, що “спочатку Київ спрямував на Донбас танки і літаки, і гармати”.

Корнель Моравецький також зазначив, що в нього викликає обурення те, яким чином «польський уряд, політики і ЗМІ налаштовують поляків проти росіян».

Батько чинного прем'єра Польщі підкреслив, що в нього “викликає настороженість” ініціатива польського уряду щодо розміщення американської військової бази в Польщі.

“Я хотів би, щоб ми витрачали польські гроші не на американських солдатів, а польську армію і польських солдатів”,- підкреслив К. Моравецький.

Читайте також: Польща пропонує кілька місць на вибір для військової бази США

За словами політика, розташування американської бази в Польщі на постійній основі є “ризикованою справою”, оскільки це може порушувати норми основоположного акту НАТО-Росія 1997 року про нерозміщення Альянсом значних воєнних сил на території нових країн-членів НАТО у Східній Європі.

“Я не бачу в цьому потреби, оскільки це підготовка нас до війни”,- зауважив політик WiS.

На його думку, аби уникнути загострення ситуації, США і Росія спочатку мають між собою вирішити, чи ще діє основоположний акт НАТО-Росія 1997 року.

Як інформувалося, Польща і США ведуть переговори щодо розміщення на території РП постійної американської військової бази. На облаштування інфраструктури цієї бази Польща готова виділити 1,5-2 млр дол.

Фото: rmf24.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-