Прем’єр Ізраїлю вперше розкрив секретне ядерне сховище в Тегерані

Прем’єр Ізраїлю вперше розкрив секретне ядерне сховище в Тегерані

Укрінформ
Іран продовжує розвивати секретну програму з виробництва ядерної зброї, ще одним доказом чого є виявлений Ізраїлем черговий об’єкт - секретне ядерне сховище для зберігання техніки та запасів у Тегерані.

Про це заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу на загальних дебатах високого рівня 73-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я прийняв рішення розповісти сьогодні про щось, з чим ми поділилися з МАГАТЕ і деякими розвідувальними структурами. Те, що я збираюсь сказати сьогодні, ніколи раніше не звучало. Сьогодні я розкриваю це вперше – в Ірану є інший секретний об’єкт в Тегерані, секретне ядерне сховище для зберігання техніки та запасів, для секретної програми створення ядерної зброї Ірану", - сказав він, демонструючи фотографію супутникового знімку об’єкту.

За словами Нетаньягу, рішення публічно заявити про цей об’єкт було прийнято після того, як, за його словами, МАГАТЕ ніяк не реагувало на попередні викриття Ізраїлю щодо іранської ядерної програми. Він нагадав, що у лютому Ізраїль здобув численні докази з секретних ядерних архівів Ірану. Коротке резюме з отриманих матеріалів про плани Ірану здобути ядерну зброю та обманути міжнародну спільноту було продемонстровано у травні міжнародним ЗМІ.

"Ізраїль поділився цими та іншими доказами з групою "5+1" та МАГАТЕ. Але через місяці МАГАТЕ не прийняло ніяких заходів, не провели інспекції об’єктів, які були в цих архівах", - зазначив ізраїльський прем’єр.

За його словами, на цьому секретному сховищі може знаходитися близько 300 тон техніки, обладнання та матеріалів, пов’язаних з ядерним виробництвом.

Читайте також: Нетаньягу в ООН заявив про готовність Ізраїлю йти до миру з Палестиною

Нетаньягу висловив переконання, що наявність цього та інших об’єктів свідчать про те, що "Іран не відмовився від своєї цілі створити ядерну зброю".

"Але, пані та панове, не сумнівайтеся: цього не відбудеться. Тому що те, що ховає Іран, знайдено Ізраїлем", - наголосив він.

Прем’єр Ізраїлю також закликав директора МАГАТЕ відправити прямо зараз інспекційну перевірку на виявлений ядерний об’єкт в Тегерані, а також на інші об’єкти.

"І в мене є ще одне послання до тиранів Ірану: Ізраїль знає, що ви робите, і Ізраїль знає, де ви це робите. Ізраїль ніколи не дозволить режиму, який закликає до нашого знищення, розробляти свою власну зброю. Ні зараз, ні через 10 років, ніколи! Ізраїль зробить все, що потребується, щоб захистити себе від іранської агресії. Ми будемо протистояти вам в Сирії, в Лівані, в Іраку, ми будемо протистояти вам завжди і скрізь для того, щоб захистити нашу державу та наш народ!", - підкреслив Нетаньягу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-