Нетаньягу в ООН заявив про готовність Ізраїлю йти до миру з Палестиною

Нетаньягу в ООН заявив про готовність Ізраїлю йти до миру з Палестиною

Укрінформ
Спільна загроза з боку Ірану зблизила Ізраїль та деякі арабські країни, і зараз є можливість укласти мир з ними, як це було колись зроблено з Єгиптом та Йорданією.

Про це заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу на загальних дебатах високого рівня 73-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Маю зробити важливе зізнання, можливо це вас здивує: один позитивний наслідок ядерної угоди (щодо Ірану – ред.) все ж був. В результаті цього Ізраїль і багато арабських держав стали ближчими і дружніми до такого ступеня, якого я не бачив за своє життя і що було складно навіть уявити кілька років тому. Коли є загроза і коли з'являється дружба, з такими ж, хто стикнувся з такою ж загрозою, то ця дружба наростає, дружба, в якій Ізраїль може допомогти своїм друзями. І Ізраїль може йти далі і Єгипту, і Йорданії. Ми можемо йти до миру з іншими арабськими державами, включаючи Палестину", - сказав він.

Читайте також: Лідери Ізраїлю та Єгипту обговорили ситуацію в секторі Гази і переговори з палестинцями

За словами Нетаньягу, Ізраїль та багато арабських країн вдячні президенту США Дональду Трампу за вихід з ядерної угоди з Іраном, який, за його словами, продовжує приховано розвивати свою ядерну програму.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-