Глава МЗС Німеччини відправився на саміт «Тримор'я»

Глава МЗС Німеччини відправився на саміт «Тримор'я»

Укрінформ
Глава МЗС ФРН Гайко Маас відправився до Бухаресту на саміт «Тримор'я», де має намір познайомитися з цією ініціативою.

При цьому приєднуватись до неї Берлін поки не планує, заявила офіційний представник міністерства Марія Адебар, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Немає ніяких конкретних ініціатив, які б ми хотіли озвучити там... поки занадто рано... міркувати про те, яким чином міг би виглядати шлях Німеччини до цієї ініціативи», - сказала Адебар.

Читайте також: В Бухаресті стартував саміт Ініціативи Трьох морів

Вона зазначила, що Німеччина вперше отримала таке запрошення в якості гостя, що міністр буде радий взяти участь у дискусії, «уважно і з цікавістю слухати».

У Бухаресті Маас візьме участь у саміті ініціативи «Три моря» від імені федерального президента Франка-Вальтера Штайнмайера. На запрошення президента Румунії 12 східноєвропейських країн-членів ЄС, що входять в цей проект, обговорять ключові економічні та енергетичні питання для регіону. Присутній на саміті буде також президент Комісії ЄС Жан-Клод Юнкер і міністр енергетики США Рік Перрі.

Читайте також: Війни в Сирії та Україні завершилися б, якби на те була воля Москви - МЗС Німеччини

Раніше про доцільність приєднання до ініціативи «Трьох морів» України заявив перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів, мотивувавши це тим, що таким чином Європа та регіон східної Європи може бути сильніше, особливо в світлі агресивної політики Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-