Війни в Сирії та Україні завершилися, якби на те була воля Москви - МЗС Німеччини

Війни в Сирії та Україні завершилися, якби на те була воля Москви - МЗС Німеччини

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас вважає, що військові конфлікти як в Сирії, так і в Україні, завершилися б, якби на те була воля Москви.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«У Сирії війна, ймовірно, закінчилася б давно, якби росіяни та інші працювали над досягненням цієї мети», - сказав Маас.

Це ж, за його словами, стосується і України.

«В обох випадках наслідком є те, що не буде ніякого рішення, якщо Росія не буде брати участь; ось чому Німеччина в конфлікті в Україні та Сирії задіяна на передових позиціях. В обох випадках ми намагаємося домогтися чогось за допомогою дипломатії», - заявив німецький міністр.

Читайте також: На Донбасі поранені двоє бійців. Штаб ООС назвав "гарячі точки"

За його оцінкою, той факт, що в сирійському Ідлібі досі не почався великий наступ, пояснюється насамперед тим, що Росія і Туреччина поки не прийшли до порозуміння в цьому питанні. Берлін і партнери, зазначив Маас намагаються вплинути на Росію, щоб запобігти подальших військових ударів в цьому регіоні, оскільки вважають, що великий наступ там не виправданий.

Читайте також: Літаки РФ завдали до 60 авіаударів по сирійському Ідлібу за три години

Сама Росія, вважає Маас, не зацікавлена в тому, щоб війна в Сирії тривала вічно. Але нормалізація неможлива без відновлення, а домогтися цього без західних грошей навряд чи вдасться.

«Ні Росія, ні Іран, ні Туреччина не захочуть відбудовувати цю країну поодинці. Це буде міжнародна діяльність, в яку Німеччина готова надати свій внесок», - наголосив німецький дипломат.

Він також додав, що Москві висунули чіткі умови, на яких така допомога буде можлива.

Читайте також: Схоже на те, що Кремлю доведеться відмовитися від наступу на Ідліб

Як раніше стало відомо кореспонденту Укрінформу, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров відвідає Берлін найближчої п'ятниці, де візьме участь у бізнес-форумі та зустрінеться з німецьким колегою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-