Гроші, безробіття та ціни: у Росії зростає соціальна напруженість

Гроші, безробіття та ціни: у Росії зростає соціальна напруженість

Опитування
Укрінформ
За рік в Росії різко виріс рівень соціальної напруженості.

Це показало опитування "Левада-центру".

"Найчастіше громадяни (72% опитаних) відзначали зростання цін. 52% відчувають "зубожіння населення". Стурбованість зростанням безробіття вища, ніж у попередні роки: практично кожного другого росіянина (48%) хвилює ця проблема. По 30% респондентів сказали про кризу в економіці й несправедливий розподіл доходів. 21% росіян проблемою вважають "кризу культури і моральності", - зазначається в результатах опитування.

У 2018 році росіяни стали частіше говорити про кризу в економіці, погіршення екології і зростання числа кримінальних злочинів. Кожний пункт опитувальника виріс в середньому на третину, каже директор "Левада-центру" Лев Гудков. За його словами, такі показники останній раз фіксувалися напередодні дефолту 1998 року.

Читайте також: Росіяни шантажем і погрозами змушували українців в Ірані змінювати громадянство — посол

Соціологи наразі не можуть сказати, чи це може вилитися в масові протести, але відзначають, що зараз піднімаються навіть "інертні прошарки", "середні міста". "У їхнього невдоволення інші мотиви, це не той протест, який організовує Олексій Навальний, у населення починає прориватися повсякденна напруга", — відзначає Гудков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-