Американські санкції проти КНДР

Американські санкції проти КНДР "зачепили" російську компанію

Укрінформ
США розширили санкційний список в рамках обмежень проти КНДР, куди потрапило зокрема російське підприємство "Профінет".

Про це повідомляється на сайті міністерства фінансів США.

"Управління з контролю за іноземними активами сьогодні оголосило пов’язані з Північною Кореєю заходи, продовжуючи імплементацію існуючих санкцій ООН і США", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, російська компанія "Профінет" опинилася під санкціями через співробітництво з Північною Кореєю в обхід обмежень Вашингтона. До санкційного списку також потрапив її генеральний директор "Профінет" Василій Колчанов.

"Колчанов був особисто залучений у відносини, пов'язані з Північною Кореєю, і взаємодіяв безпосередньо з представниками КНДР в Росії", - йдеться у заяві.

Крім того, були введені санкції проти китайської компанії Dalian Sun Moon Star International Logistics Trading CO та компанії SINSMS PTE. LTD, що базується в Сінгапурі.

Читайте також: Москва не очікувала від Заходу відповіді за війну в Україні - Волкер

"Міністерство фінансів буде продовжувати впроваджувати існуючі санкції щодо Північної Кореї і вживатиме заходів для блокування компаній, портів та суден, які сприяють незаконному перевезенню та забезпечують надходження до КНДР", - сказав міністр фінансів Стівен Мнучін.

Раніше державний секретар США Майк Помпео заявив, що санкції з Північної Кореї можуть бути зняті лише після повної денуклеаризації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-