У Держдепі оцінили, скільки російських підприємств опиняться під новими санкціями

У Держдепі оцінили, скільки російських підприємств опиняться під новими санкціями

Укрінформ
Нові санкції США проти Росії можуть охоплювати близько 70% російських підприємств, пов'язаних з державою.

Насамперед тих підприємств, що займаються виготовленням продукції у сфері безпеки та оборони або подвійного призначення.

Про це розповів під час спеціального телефонного брифінгу високопоставлений представник Держдепартаменту США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми застосовуємо ці санкції практично відносно всіх російських державних підприємств, тих, які перебувають у власності держави або які фінансуються державою. Потенційно це дуже великий обсяг російської економіки – з точки зору кінцевих користувачів", - зауважив чиновник.

У цьому зв'язку він навів "приблизні" цифри, зауваживши, що нові санкції стосуються близько 70% російської економіки, передусім у сфері безпеки, й близько 40% робочої сили РФ, залученої на цих підприємствах.

Читайте також: Санкції проти РФ через застосування хімзброї введуть поетапно - Держдеп

За оцінками американської сторони, потенційні втрати Росії від нових санкцій залежатимуть від того, як РФ плануватиме отримання подальших ліцензій США на продаж своїх товарів. Раніше, за словами чиновника, принаймні 50% ліцензій Міністерства торгівлі США для російських товарів включали хоча б один вид, що стосується сфери безпеки, і який підпадає на сьогодні під обмеження.

Крім того, йдеться також про товари подвійного призначення, такі як газотурбінні авіадвигуни, електричні та електронні пристрої й компоненти, інтегральні схеми, випробувальне та калібрувальне обладнання різних видів, а також інші матеріали.

Як повідомляв Укрінформ, у середу Державний департамент США заявив, що, починаючи з 22 серпня, Сполучені Штати запроваджують санкції проти Росії через застосування нею бойової хімічної речовини "Новачок" у Солсбері, Велика Британія. Пізніше стало відомо, що обмеження вводитимуться у два етапи, якщо Росія не припинить використання хімічної/біологічної зброї та не погодиться допустити на свої об'єкти міжнародних спостерігачів як гарантію, що ця зброя більше не використовуватиметься.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-