США запровадять нові санкції проти Росії через отруєння Скрипалів

США запровадять нові санкції проти Росії через отруєння Скрипалів

Укрінформ
Сполучені Штати 22 серпня запровадять нові санкції проти Росії через отруєння у Великий Британії колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Про це йдеться в офіційній заяві Державного департаменту США, оприлюдненій у середу, передає Укрінформ.

«Внаслідок застосування нервово-паралітичного газу «Новічок» під час спроби вбивства громадянина Великої Британії Сергія Скрипаля та його доньки Юлії Скрипаль, Сполучені Штати визначили 6 серпня 2018 року відповідно до Акту про контроль за хімічною та біологічною зброєю й ліквідації бойових засобів, що Уряд Російської Федерації застосував хімічну/біологічну зброю в порушення міжнародного права або застосував смертельну хімічну/біологічну зброю проти власних громадян»,- зазначається в заяві.

Читайте також: Великобританія попросить РФ видати підозрюваних у справі отруєнь Новічком - Guardian

Санкції набудуть чинності 22 серпня 2018 року.

Нагадаємо: 5 березня в Великобританії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його дочка Юлія потрапили до лікарні після серйозного отруєння невідомою речовиною.

Читайте також: До отруєння Скрипалів причетні щонайменше дві групи кілерів - ЗМІ

14 березня прем'єр-міністр Британії Тереза Мей звинуватила в нападі Росію і оголосила про видворення з країни 23 дипломатів РФ й скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова. У відповідь РФ оголосила персонами нон грата 23 британських дипломатів. 26 березня слідом за Британією в низці країн заявили про видворення російських дипломатів. Серед них була і Україна.

В Організації щодо заборони хімічної зброї прийшли до висновку, що влада Великобританії правильно ідентифікувала речовину, якою був отруєний Скрипаль і його дочка, і підтвердили російське походження "Новічка".

Читайте також: Хакери з РФ атакували швейцарську лабораторію, яка аналізувала "Новічок" - ЗМІ

Згодом спецслужби Великобританії встановили осіб, підозрюваних у токсичному напад на екс-розвідника Скрипаля. Їх імена не розголошують, однак вважають, що вони пов'язані з Кремлем.

Пізніше, 30 червня, відбулося отруєння "Новічком" двох людей у сусідньому місті Еймсбері. Мати трьох дітей Дон Стерджесс померла. Її партнер, 45-річний Чарлі Роулі, який також отруївся речовиною, залишається в критичному стані в лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-