До отруєння Скрипалів причетні щонайменше дві групи кілерів - ЗМІ

До отруєння Скрипалів причетні щонайменше дві групи кілерів - ЗМІ

Укрінформ
Слідчі контртерористичної поліції Великої Британії вважають, що до отруєння екс-офіцера ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у Солсбері причетні щонайменше дві групи кілерів.

Про це повідомляє The Mirror.

"Контртерористична поліція розслідує на даний час версію, що одна група приїхала до Великої Британії за кілька тижнів для підготовки отруєння 67-річного Сергія Скрипаля та його 33-річної доньки Юлії. А друга група прибула для здійснення самої атаки за допомогою нервово-паралітичної речовини ("Новічок" - ред.) ", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє The Mirror, британська влада також вважає, що кілери замаскували пляшку з "Новічком" під парфумерію, аби пронести її через кордон до Великої Британії

Як повідомлялося, 5 березня стало відомо, що у Великій Британії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його донька Юлія потрапили в лікарню після серйозного отруєння невідомою речовиною.

14 березня прем'єр-міністр Британії Тереза Мей звинуватила в нападі Росію і оголосила про видворення з країни 23 дипломатів РФ і скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова. У відповідь РФ оголосила персонами нон грата 23 британських дипломатів. 26 березня слідом за Британією у низці країн заявили про видворення російських дипломатів. Серед них і Україна.

10 квітня стало відомо, що Юлію Скрипаль виписали з лікарні, а її батько вийшов з критичного стану.

В Організації із заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Великої Британії правильно ідентифікувала речовину, якою був отруєний Скрипаль і його дочка Юлія, і підтвердили російське походження "Новічка".

Читайте також: Двоє підозрюваних в отруєнні Скрипалів залишили Британію - CNN

Згодом спецслужби Великої Британії встановили осіб, підозрюваних у токсичному нападі на екс-розвідника Скрипаля і його дочку. Їх імена не розголошують, проте, вважають, що вони пов'язані з Кремлем.

Пізніше, 30 червня сталося отруєння "Новічком" двох осіб у сусідньому місті Еймсбері. Мати трьох дітей Дон Стерджесс померла. Її партнер, 45-річний Чарлі Роулі, який також отруївся речовиною, залишається в критичному стані в лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-