Хакери з РФ атакували швейцарську лабораторію, яка аналізувала

Хакери з РФ атакували швейцарську лабораторію, яка аналізувала "Новічок" - ЗМІ

Укрінформ
Швейцарська лабораторія Spiez, яка аналізувала нервово-паралічну речовину "Новічок" після отруєння екс-офіцера ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у Солсбері, ймовірно, була атакована групою хакерів, пов'язаних з російськими спецслужбами.

Про це повідомляє The Local із посиланням на швейцарську газету Sonntags Blick.

"Швейцарська лабораторія Spiez, яка спеціалізується на запобіганні хімічним, біологічним і ядерним загрозам, ймовірно, була атакована групою хакерів, пов'язаних з російськими спецслужбами", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє газета Sonntags Blick, хакери з групи Sandworm, які пов'язані з російським урядом, представилися представниками організаційного комітету самої лабораторії та розіслали документ у форматі Word з інструкціями до конференції на тему хімічної зброї, яка відбудеться у вересні. Під час реалізації планів кібер-злочинці використовували фейкову електронну адресу та надсилали листи тільки тим експертам, які були запрошені на саму конференцію.

Читайте також: До отруєння Скрипалів причетні щонайменше дві групи кілерів - ЗМІ

"Хтось діяв від імені лабораторії Spiez. Ми негайно поінформували учасників конференції, що документ не наш, і вказали на небезпеку", - сказав Курт Мюнгер з Федерального управління цивільного захисту Швейцарії.

Зазначається, що хакери своїми діями завдали лише незначної шкоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-