В Естонії відслідкували, що Yandex.Taxi зливає дані до РФ

В Естонії відслідкували, що Yandex.Taxi зливає дані до РФ

Укрінформ
Поліція безпеки Естонії (КаПо) радить при використанні додатку Yandex.Taxi враховувати, що зібрана за допомогою додатку інформація вирушає на російські сервери, а там «не діють вимоги Європейського союзу про захист даних».

Про це повідомляє газета Postimees із посиланням на представника КаПо Андреса Кахара.

"У Росії, в сервери якої йде інформація, не діють вимоги Європейського союзу про захист даних", - сказав Кахар.

Сервіс онлайн-замовлення таксі Yandex.Taxi почав свою діяльність в Естонії у травні цього року.

Нагадаємо, минулого тижня колишній міністр закордонних справ Литви, нині депутат місцевого парламенту Аудронюс Ажубалис звернувся до директора Департаменту державної безпеки країни з проханням оцінити діяльність російської компанії Yandex.Taxi на предмет можливих загроз безпеки держави.

Читайте також: Прем'єр Литви застерігає від небезпечного додатку Yandex.Taxi

У понеділок Центр кібербезпеки при Міноборони Литви закликав не користуватися Yandex.Taxi, відмітивши, що його можна використовувати для незаконного збору й зберігання даних. У вівторок прем'єр-міністр Литви Саулюс Скверняліс запропонував також не користуватися додатком Yandex.Taxi - через надмірний збір даних.

Експерт талліннського Міжнародного центру оборони й безпеки Дмитро Теперик вважає, що прохання до спецслужб про перевірку сервісу Yandex.Taxi на предмет загрози безпеки країни має під собою підстави, оскільки цей сервіс пов'язаний з російськими спецслужбами.

У середу керівник підрозділу Департаменту державної інфосистеми Естонії Тину Таммер сказав, що відомство нікому не забороняє використовувати додаток для виклику таксі, у тому числі службовцем держустанов. "Проте варто бути обережними зі своїми даними при використанні того або іншого застосування", - сказав Таммер.

Інспекція щодо захисту даних порадила громадянам Естонії читати умови користування, перш ніж давати згоду на використання даних і починати користуватися додатком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-