Прем'єр Литви застерігає від небезпечного додатку Yandex.Taxi

Прем'єр Литви застерігає від небезпечного додатку Yandex.Taxi

Укрінформ
Прем'єр-міністр Литви Саулюс Скверняліс пропонує не користуватися додатком Yandex.Taxi - через надмірний збір даних.

Про це повідомляє портал Delfi.lt.

"Ці загрози (що йдуть від Yandex.Taxi - ред.) названі: надлишкові дані збираються без потреби. Принаймні, я пропоную не використовувати його. А інституції, які несуть відповідальність, у тому числі і за нашу кібербезпеку, мають чітко назвати і сказати, чи це безпечно, чи недостатньо безпечно. Така рекомендація недвозначно має бути представлена державним установам", - сказав Сквярняліс.

Він заявив, що очікує висновків Департаменту державної безпеки (ДДБ). "Це безпека наших громадян. І якщо будь-яке програмне забезпечення може послабити нашу як особисту, так і державну безпеку, то це повинно бути сказане органами, це має бути оцінено, виходячи з інтересів нашої держави та громадян", - підкреслив прем'єр-міністр Литви.

Додатком Yandex.Taxi можна користуватися у Вільнюсі з 26 липня. Сама компанія представляє себе як міжнародна, оскільки зареєстрована у Амстердамі. Однак її розробники знаходяться у Москві.

Читайте також: Розвідка Литви не радить користуватися Yandex.Taxi – можливий витік особистих даних

Як повідомлялося, додаток Yandex.Taxi запитує доступ до великої кількості конфіденційний інформації. Таким чином, потреби цього додатка у отриманні інформації з мобільного обладнання можуть створювати умови для незаконного збору особистих даних і їх накопичення.

На минулому тижні мер Вільнюса Ремігіюс Шімашюс також звернувся до департаменту держбезпеки Литви з проханням інформувати про те, чи не становить діяльність Yandex.Taxi загрози для нацбезпеки.

У свою чергу, литовський Національний центр кібернетичної безпеки при Міноборони Литви заявив, що рекомендує не користуватися додатком Yandex.Taxi.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-