Екс-короля Іспанії запідозрили в корупції

Екс-короля Іспанії запідозрили в корупції

Укрінформ
Суд в Іспанії ініціював розслідування у справі про корупцію, в якому фігурує король Хуан Карлос I, який займав престол з листопада 1975 до червня 2014 року.

Про це повідомляє DW.

"В якості речових доказів у цій справі присутні аудіозаписи ймовірної розмови між Вільярехо (колишній офіцер поліції Жозе Мануел Вільярехо - ред.), ще одним чоловіком, а також жінкою, близько знайомої з екс-королем. На записах вона звинувачує Хуана Карлоса I в корупції та відмиванні грошей", - йдеться в повідомленні.

За свої послуги Хуан Карлос I незаконно отримував винагороду в кілька десятків мільйонів євро, стверджує жіночий голос. Участь підставної особи дозволила монарху виконувати операції з грошима і активами потай від податкових органів. Жінка стверджує, що саме вона була підставною особою.

Читайте також: Іспанський суд відмовився від екстрадиції Пучдемона з Німеччини

З 2008 року в Іспанії розслідували кримінальну справу молодшої дочки короля, інфанти Крістіни та її чоловіка Іньякі Урдангарина. У лютому 2017 року суд міста Пальма-де-Мальорка визнав зятя колишнього короля винним у податкових махінаціях і нецільовому використанні декількох мільйонів євро з громадських фондів. Урдангарина засудили до 6 років і 3 місяців в'язниці, а також до штрафу в розмірі 512 тис. євро.

З дочки короля зняли звинувачення в пособництві корупційній діяльності її чоловіка. Однак суд зобов'язав її виплатити штраф у розмірі 265 тисяч євро за те, що вона користувалася грішми, вкраденими її чоловіком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-