Іспанський суд відмовився від екстрадиції Пучдемона з Німеччини

Іспанський суд відмовився від екстрадиції Пучдемона з Німеччини

Укрінформ
Верховний суд Іспанії відмовився від екстрадиції екс-прем'єра Каталонії Карлеса Пучдемона з Німеччини за звинуваченнями у зловживанні коштами публічних фондів його організації, яка допомагала в організації незаконного референдуму.

Про це повідомляє Reuters.

"У четвер Верховний суд Іспанії вирішив відмовитися від екстрадиції з Німеччини колишнього лідера Каталонії Карлеса Пучдемона за звинуваченнями у зловживанні коштами публічних фондів його організації, яка допомагала в організації незаконного референдуму", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що минулого тижня німецький суд дозволив екстрадицію Пучдемона до Іспанії, однак тільки за звинуваченнями у зловживанні коштами публічних фондів, проте відмовив іспанській стороні у видачі екс-прем'єра Каталонії за більш серозними звинуваченнями у підбурюванні до бунту.

Читайте також: Конституційний суд Іспанії заблокував черговий референдум Каталонії

Як повідомлялося, Карлес Пучдемон зараз знаходиться у Німеччині на підписці про невиїзд із заставою в 75 тис. євро і повинен повідомляти про себе щотижня поліції. Затриманий він був у березні в Німеччині, коли повертався з Фінляндії до Брюсселя. Підставою для арешту став європейський ордер, виданий Іспанією.

Колишнього лідера іспанського регіону Каталонія Пучдемона звинувачують, зокрема, у підбурюванні до бунту після спроб домогтися незалежності Каталонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-