Конституційний суд Іспанії заблокував черговий референдум Каталонії

Конституційний суд Іспанії заблокував черговий референдум Каталонії

Укрінформ
Іспанський Конституційний суд у вівторок заблокував ініціативу, схвалену парламентом Каталонії щодо відновлення кроків до проголошення незалежності регіону.

Про це повідомляє Reuters

«Конституційний Суд Іспанії у вівторок заявив, що заблокував ініціативу, схвалену каталонським парламентом 5 липня, про організацію чергового референдуму про незалежність Каталонії», - йдеться в повідомленні.

Перед цим, даний крок каталонського парламенту засудила й центральна іспанська влада у Мадриді. У свою чергу, каталонський парламент може подати апеляцію проти рішення Конституційного Суду протягом наступних 20 днів.

Читайте також: Німецький суд дозволив екстрадицію Пучдемона

Як відомо, каталонський рух за незалежність є одним із найбільших викликів для нового лівого уряду Санчеза після того, як той 1 червня зайняв місце правоцентристського кабінету Рахоя. На відміну від попереднього прем'єра, Санчез займає м'якшу позицію в переговорах із Каталонією, проте і він відкидає можливість її незалежності.

Нагадаємо, що спроба одностороннього проголошення суверенітету Барселоною в жовтні 2017 року провалилась. Уряд Рахоя ввів пряме правління в регіоні та провів регіональні вибори, на яких, щоправда, знову взяли більшість прихильники незалежності Каталонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-