Українська діаспора вимагатиме від Росії дотримання прав людини - СКУ

Українська діаспора вимагатиме від Росії дотримання прав людини - СКУ

Укрінформ
Українська діаспора за допомогою міжнародних організацій примушуватиме Росію поважати права людини.

Про це заявив президент Світового конгресу українців (СКУ) Євген Чолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Світовий конгрес українців працюватиме із Парламентською асамблеєю ОБСЄ над забезпеченням того, аби всі країни-учасниці ОБСЄ, у тому числі й Російська Федерація, поважали основні свободи», - сказав Чолій.

Він також привітав Берлінську декларацію та резолюції, ухвалені Парламентською асамблеєю ОБСЄ на сесії у Берліні.

«СКУ особливо відзначає ухвалення резолюції «Триваючі порушення прав людини і основних свобод в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь», яку ініціювала українська делегація до ПА ОБСЄ та яка є невід'ємною частиною Берлінської декларації», - наголосив глава СКУ.

Як повідомляв Укрінформ, у тексті резолюції, зокрема, вимагається від країни-агресора: «негайно звільнити українських політв'язнів Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Олексія Чирнія, Ремзі Маметова, Сейрана Селієва, Володимира Балуха, Олександра Костенка, Мусліма Алієва, Емір-Усейна Куку, Вадима Сірика, Арсена Джапарова, Рефата Алімова та інших українських громадян, які були незаконно затримані та ув'язнені за сфабрикованими справами представниками окупаційної влади у Криму».

Читайте також: Берлінська декларація ОБСЄ вимагає негайно звільнити українських політв’язнів

Окрім того, у резолюції підтверджується повага до суверенітету та територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах, включно з АР Крим та м. Севастополь.

У документі вкотре засуджується незаконна окупація Російською Федерацією Автономної Республіки Крим і м. Севастополь, а також міститься заклик до Російської Федерації припинити анексію українського півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-