Канада розширить свою роль в обороні Латвії

Канада розширить свою роль в обороні Латвії

Укрінформ
Канада ще чотири роки очолюватиме багатонаціональну бойову групу НАТО, дислоковану у Латвії для стримування можливої російської агресії.

Про це по завершенні візиту до Латвії прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, повідомили у його офісі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прем'єр-міністр оголосив, що Канада продовжить робити внесок до бойової групи НАТО шляхом участі у операції REASSURANCE іще протягом чотирьох років з квітня 2019-го по березень 2023 року”, - розповіли у Трюдо.

У відомстві додали, що Канада також збільшить кількість своїх військових у Латвії з 450 до 540 осіб.

Окрім цього, Канада продовжить реалізовувати й інші аспекти загальної політики НАТО зі стримування Росії, що включає проведення операцій із авіаспостереження та патрулювання, організацію навчань й морський компонент, сказано в повідомленні.

Як написав у своєму Twitter глава МЗС Латвії Едгар Рінкевич, Трюдо під час візиту до цієї прибалтійської країни відвідав латвійських і канадських військовослужбовців на військовій базі Адажі.

"Оскільки сьогодні Збройні сили Латвії відзначають 99-у річницю, це символічно, що канадський прем'єр-міністр Джастін Трюдо відвідав базу Адажі для зустрічі з канадськими і латвійськими військовими, тим самим давши месидж про солідарність, підтримку нас нашими союзниками з Канади та привітавши Латвійську армію з днем народження!", - пише Рінкевич.

Представник міністра закордонних справ Канади у парламенті Мет Декорсі в ефірі телеканалу СВС заявив, що Канада й надалі докладатиме зусиль до підтримання безпеки й стабільності балтійського регіону.

Читайте також: Росія поширює менше фейків про НАТО у Балтії - командувач канадських сил

"Наша лідерська роль у бойовій групі НАТО в Латвії демонструє нашу відданість Альянсу й підтриманню миру, безпеки та стримуванню в балтійському регіоні. Це важливо, з огляду на різні види агресії, які Росія проявила у регіоні”, - сказав Декорсі.

На його переконання, колективна безпека НАТО вимагає великої участі Канади. “НАТО важливе для національної безпеки Канади, а вона, своєю чергою, необхідна для підтримання економічного зростання, тому ми рішуче налаштовані продовжувати брати участь у місії НАТО в Латвії, аби стримувати Росію від продемонстрованої нею агресії”, - зазначив депутат.

Ввечері 10 липня Джастін Трюдо вилетів із Латвії до Брюсселя, де 11-12 липня пройде саміт НАТО.

Як повідомлялося, під час саміту НАТО у 2016-му Канада погодилася надіслати свої війська разом із технікою до Латвії та очолити багатонаціональний батальйон, який перебуватиме у Прибалтиці з метою стримування можливої російської агресії. По батальйону виділили також США, Німеччина та Великобританія, які розгорнули свої війська у інших прикордонних із Росією державах-членах Північноатлантичного альянс. Наразі у Латвії під командуванням канадців перебуває близько 1150 військових із восьми країн НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-