Росія поширює менше фейків про НАТО у Балтії - командувач канадських сил

Росія поширює менше фейків про НАТО у Балтії - командувач канадських сил

Укрінформ
Протягом останніх місяців зусилля Росії з дискредитації сил НАТО у Балтії зменшилися.

Таку думку в інтерв'ю Укрінформу висловив командувач посиленої бойової групи НАТО у Латвії підполковник Шон Френч.

"Проти наших підрозділів дійсно проводилися певні інформаційні операції. Однак протягом останніх місяців ми фіксуємо зменшення їхньої активності. Не знаю, чи причиною цього стала низька ефективність, чи відсутність ресурсів, адже в Росії спершу були вибори, а зараз проходить Чемпіонат світу, які могли відволікти увагу", - сказав Френч.

Він додав, що намагається завжди протиставляти російській брехні правдиву інформацію. "Хоча поширювалося багато меседжів із напівправдою, навряд чи фейкові новини добре працюють. Ми боремося із цим явищем, залишаючись правдивими з усіма", - зауважив підполковник.

Читайте також: Росія використовує кібератаки як інструмент геополітичного впливу - СБУ

За словами Френча, більшу небезпеку російська пропаганда становить не для його підлеглих, а для пересічних громадян.

"Найбільші наші занепокоєння викликають самі латвійці, які можуть стати жертвами пропаганди. Щоб не допустити цього, ми намагаємося бути доступними місцевим мешканцям, аби вони могли самостійно знайти відповіді на запитання, які ставляться у фейкових новинах. Вони можуть напряму поговорити з іспанським солдатом, який допоміг їм прибрати місто, або з албанським військовим, якого вони зустріли на ринку. Це теж спосіб нашої боротьби", - підсумував він.

Як відомо, з літа минулого року Канада очолює багатонаціональний батальйон НАТО, дислокований у Латвії для відбиття можливої російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-