Росія використовує кібератаки як інструмент геополітичного впливу  - СБУ

Росія використовує кібератаки як інструмент геополітичного впливу - СБУ

Укрінформ
Глобальна мережа використовується для поширення радикальної ідеології, вербування прибічників та фінансування незаконної діяльності, пов'язаної з тероризмом. Цьому може запобігти лише конструктивний міжнародний діалог.

Про це заявив заступник Голови СБУ Олег Фролов під час 1-ї Конференції високого рівня керівників антитерористичних відомств держав-членів ООН у Нью-Йорку, повідомляє прес-центр СБ України.

"Низка потужних та складних кібератак, цинічних за задумом та катастрофічних за можливими наслідками, на комп’ютерні мережі енергетичного, банківського, транспортного секторів, галузі зв’язку вкотре засвідчили намір агресора використовувати кібератаки як один з інструментів геополітичного впливу", - зазначив під час виступу на форумі Фролов.

У доповіді української делегації йшлося про необхідність міжнародної консолідації зусиль у боротьбі з тероризмом та насильницьким екстремізмом. 

«Конструктивний міжнародний діалог, який базується на принципах взаємної довіри та поваги до міжнародного права, є запорукою для запобігання та протидії незаконному використанню інформаційних технологій з терористичною метою», – наголосив Фролов.

За словами заступника голови СБУ, одним із ключових компонентів гібридної агресії проти України стала пропаганда, яка створила сприятливе підгрунтя для розгортання цілого арсеналу інших класичних та некласичних методів ведення війни, у тому числі використання нерегулярних збройних формувань, ініціювання внутрішніх заворушень, а також кібератак та економічного тиску. 

Читайте також: СБУ в Києві запобігла провокації РФ проти кримських татар

Від імені української делегації Фролов подякував Генеральному секретареві ООН за ініціативу проведення першої Конференції високого рівня глав антитерористичних відомств, яка стала унікальною платформою для обміну досвідом. Заступник Голови СБУ запевнив учасників форуму, що Україна повністю підтримує використання інформаційно-комунікаційних технологій виключно в цілях розвитку та відповідно до Статуту ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-