У Канаді може з'явитися посол із питань гендерної рівності - ЗМІ

У Канаді може з'явитися посол із питань гендерної рівності - ЗМІ

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Канади обговорює можливість запровадження посади спеціального представника із питань просування фемінізму та гендерної рівності.

Про це пише Global News із посиланням на внутрішнє листування МЗС.

“Метою цієї довідки є пропозиція варіантів можливого призначення спеціального представника чи посла із питань гендерної рівності для просування наших феміністичних підходів у міжнародній політиці”, - йдеться у одному із багатьох документів, підготовлених минулого року для глави МЗС Канади Христі Фріланд.

Читайте також: Канада прийме наступну конференцію із питань реформ в Україні

Судячи із активного листування чиновників МЗС, ця тема жваво обговорювалася у другій половині минулого року і в жовтні навіть було проведену окрему зустріч для вироблення остаточного рішення.

“Фінальні рекомендації про те, чи варто все ж призначати посла, а також десятки сторінок із оцінками його потреб і можливих складнощів, були видалені із документів перед оприлюдненням”, - пише Global News.

Читайте також: Україна на передовій у війні між демократією та авторитаризмом - Фріланд

Зазначимо, що спецпредставників із питань гендерної рівності протягом останніх кількох років призначили у Швеції, Великобританії, Австралії, Фінляндії, Норвегії та Голландії.

“У кількох канадських закордонних дипломатичних установах відзначили, що оцінити ефективність цих інститутів поки важко, оскільки вони діють зовсім недавно”, - зауважує Global News.

Додамо, що чинний прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо зробив просування гендерної рівності у світі й збільшення ролі жінок одним із пріоритетів канадської зовнішньої політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-