Чолій закликав Румунію сприяти в направленні миротворців ООН до України

Чолій закликав Румунію сприяти в направленні миротворців ООН до України

Укрінформ
Під час візиту до Румунії президент Світового конгресу українців Євген Чолій закликав владу країни підтримати ініціативу із направлення до України миротворців ООН.

Про це за підсумками візиту розповіли у прес-службі Світового конгресу українців.

“Президент СКУ мав зустрічі з румунськими високопосадовцями, під час яких подякував Румунії за підтримку України та закликав до подальшої боротьби із гібридною агресією Російської Федерації, яка є загрозою світового масштабу. У зв’язку з цим Євген Чолій закликав Румунію сприяти в направленні миротворчої місії ООН в регіон Донбасу і моніторингової місії ОБСЄ в Крим”, - повідомили у прес-службі.

Читайте також: Румунська православна церква має допомогти Україні з автокефалією - Чолій

Окрім цього, Чолій звернувся до Румунії із проханням “підтримати заходи міжнародного співтовариства, направлені на звільнення Російською Федерацією українських політичних в’язнів і заручників”.

“Президент СКУ також наголосив на потребі посилення протидії російській дезінформаційній кампанії, що намагається представити Україну як невдалу державу, та поінформував про останні значні реформи в Україні, включно з прийняттям закону про антикорупційний суд”, - наголосили в українській організації.

Читайте також: У Ризі пройшло щотижневе пікетування посольства РФ

Чолій також закликав Румунію визнати Голодомор актом геноциду українського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-