У Ризі до Дня Конституції України активістам вручили відзнаки Президента

У Ризі до Дня Конституції України активістам вручили відзнаки Президента

Фото
Укрінформ
У середу, 27 червня, в столиці Латвії представники української громади, латвійські друзі нашої країни та дипломати Посольства відзначили 22-у річницю Конституції України.

Головною подією святкування стало нагородження активістів почесними відзнаками Президента України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Святкування почалося з урочистого покладання квітів до пам‘ятника Тарасу Шевченку в Ризі. Тимчасовий повірений у справах України в Латвії Руслан Цеков привітав присутніх з прийдешнім Днем Конституції, зазначивши, що «сьогодні українські воїни захищають суверенітет і незалежність нашої держави, але ці зусилля були б неможливими без підтримки в тому числі латвійських волонтерів і громадських активістів, за що Україна вам вдячна».

Потім в приміщенні Посольства України в Латвії пройшла урочиста церемонія нагородження відзнаками Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції». Нагороди отримали справжні друзі України Гатіс Пріде, Інгус Захарченокс, Андріс Яунземіс, Валтерс Стаде, Арніс Тоне, Атіс Клімовічс.

У Ризі до Дня Конституції України активістам вручили почесні відзнаки Президента / Фото: Олег Кудрін, Укрінформ

Після церемонії нагородження на заклик представника організації Ukrainas Patriotu Kustiba/Товариство підтримки України Тетяни Лазди відбулося підписання листа-звернення із вимогою звільнити українських політичних в‘язнів Кремля, перш за все того, хто наразі перебуває в найважчому стані – Володимира Балуха.

Читайте також: Активісти ініціювали глобальну акцію термінової допомоги Балуху

У четвер в Ризі відбудеться чергове щотижневе пікетування російського посольства з вимогою звільнення українських політв’язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-