Глава МЗС ФРН обговорив з представником ЄК питання гуманітарної допомоги Україні

Глава МЗС ФРН обговорив з представником ЄК питання гуманітарної допомоги Україні

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас у вівторок обговорив з єврокомісаром з питань гуманітарної допомоги та кризового управління Кристосом Стіліанідесом питання підтримки Німеччиною роботи Генеральної дирекції з гуманітарної допомоги та кризового управління (ECHO), в тому числі в Україні.

Про це повідомили в німецькому міністерстві, передає кореспондент Укрінформу.

«Міністр закордонних справ Маас говорив з комісаром ЄС, зокрема, про проблеми в Африці, які в даний час привертають мало уваги громадськості. Ще один приклад майже забутої кризи лежить у середині Європи: конфлікт на сході України, який продовжує драматичний вплив на життя місцевих жителів», - повідомили у відомстві.

За оцінками Організації Об'єднаних Націй, більше 3 мільйонів людей залежать від гуманітарної допомоги в Україні: їм потрібні їжа, вода, ліки і предмети першої необхідності. Понад 3 мільйони людей покинули східну Україну, дехто направився у сусідні країни, частина - в інші регіони України.

Читайте також: Діти з Донбасу відпочили в Німеччині в рамках проекту "Музика рятує"

Німеччина з 2014 року стала найбільшим двостороннім донором для людей в Україні, що опинилися в кризовій ситуації, надавши в цілому 74 млн євро гуманітарної допомоги. Тільки в 2017 році організація Caritas, німецький Червоний Хрест і Всесвітня продовольча програма реалізували в Україні проекти допомоги на більш ніж 23 млн євро. У 2018 році Україна продовжує залишатися у фокусі гуманітарної допомоги Німеччини, а також допомоги в розмінуванні. В цілях підтримки нужденного населення федеральний уряд буде просувати проекти і працювати над тим, щоб люди в районах, які контролюються сепаратистами, також були охоплені допомогою, наголошується в повідомленні.

Разом з групою німецьких організацій з надання допомоги Міністерство закордонних справ країни також проводить кампанію #nichtvergesser, щоб люди не забували і не ігнорували гуманітарні кризи. Це відноситься і до України - гуманітарної кризи в середині Європи, підкреслюють в дипломатичному відомстві.

В цілому, за даними ООН, минулого року кількість біженців на планеті досягла рекордних 70 млн осіб, постійно зростає і потреба в гуманітарній підтримці, яка сьогодні оцінюється глобально в 23,5 млрд доларів. ECHO є другим найбільшим гуманітарних органом у світі після США, а в рамках самої ECHO основним донором виступає Німеччина.

Фото: Bildinfo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-