Діти з Донбасу відпочили у Німеччині у рамках проекту

Діти з Донбасу відпочили у Німеччині у рамках проекту "Музика рятує"

Фото, відео
Укрінформ
У Німеччині у рамках проекту Music Rettet ("Музика рятує") відпочила ще одна група дітей - 14 осіб віком від 8 до 16 років з Мар'їнки, Авдіївки, Курахового, Золотого, Краматорська, Слов'янська.

У літньому таборі в передмісті Потсдама побувала кореспондент Укрінформу.

Діти жили у центрі KiEZ Inselparadies Petyow e.V., мальовничому містечку поряд з озером і лісом. Тут вони купалися в озері, грали в спортивні ігри, співали під гітару біля багаття, їздили на екскурсії до Берліна. Але головне - займалися мистецтвом: музикою, танцями, малюванням, театральною майстерністю. Майстер-класи проводили активісти  української громади, російські художники, які живуть у ФРН, німці.

Зокрема, танці для виступу на честь від'їзду дітям ставила хореограф Ірина Полуніна, колишня одеситка, яка вже 18 років живе у Німеччині. У проекті вона бере участь 2-й рік. Крім того, Ірина весною цього року три тижні працювала в Авдіївці, займалася і з дітьми, і з дорослими, навчала класичним танцям. Коли з Авдіївки їхала до Одеси, куди була запрошена у журі хореографічного конкурсу, взяла з собою новий танцювальний колектив, який показав 6 номерів.

Найменшим її солістом цього разу була 8-річна Ганна Санжаревська з Мар'їнки. Мирного життя дівчинка практично не пам'ятає. Незважаючи на війну, вона та інші діти займаються танцями, їздять до Курахова.

Діти з Донбасу відпочили в Німеччині / Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Читайте також: П'яні бойовики змусили спостерігачів їхати замінованою дорогою - ОБСЄ

Гунтер Шинке, директор дитячого табору, в якому відпочивають і німецькі діти, не утримався від сліз після концерту. «Мені у мої 62 роки, які я прожив без війни, важко уявити собі, що ці діти приїхали звідти, де стріляють, де рвуться бомби. Це повинно якнайшвидше припинитися! А ми завжди будемо раді бачити у себе українських дітей», - говорить Шинке.

Як повідомила куратор проекту, скрипаль і волонтер Марина Бондас, через пару тижнів прибуде друга група дітей.

Марина та інші активісти вперше організували подібний табір у 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-