Фріланд та Могеріні поговорили про Україну

Фріланд та Могеріні поговорили про Україну

Укрінформ
Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд та Високий представник ЄС із закордонних справах та політики безпеки Федеріка Могеріні поспілкувалися перед конференцією про прогрес реформ в Україні.

Про це розповіли у МЗС Канади.

“Міністр та Високий представник Могеріні обговорили питання спільного занепокоєння, такі як: криза рохінджа у М’янмі, важливість Спільного всеосяжного плану дій стосовно іранської ядерної програми, справа Маріам Момбейні та конференцію про прогрес реформ в Україні”, - повідомили у МЗС.

Читайте також: Канада підтримуватиме реформи в Україні - Фріланд

Фріланд та Могеріні також взяли участь у тристоронньому обіді разом із Єврокомісаром із питань торгівлі Сесілією Мальмстрьом під час якого “підтвердили необхідність збереження та відновлення заснованого на правилах міжнародного порядку, у тому числі у торгівлі”.

“Міністр та представники ЄС висловили свою відданість продовженню співпраці у захисті та просуванні спільних цінностей та інтересів, таких як демократія і права людини, у тому числі й гендерній рівністі”, - зауважили у зовнішньополітичному відомстві Канади.

Читайте також: Канада у НАТО підтвердить підтримку України

Як повідомляв Укрінформ, головна мета конференції, що пройде у Копенгагені 27 червня, - ознайомити міжнародних партнерів зі здобутками України у проведенні системних реформ, а також окреслити подальші напрямки взаємодії та практичної допомоги Україні на цьому шляху.

Українську делегацію очолюватиме прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Федеріка Могеріні разом із Христею Фріланд та представниками десятків інших країн візьме у ній участь.

Фото: twitter.com/CanadaFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-