Канада розширила санкції проти М’янми

Канада розширила санкції проти М’янми

Укрінформ
Канада наклала санкції на сімох громадян М’янми, залучених до проведення військових операцій у штаті Ракхайн, що спровокували хвилю біженців.

Про це оголосила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Канада та ЄС оголошують про запровадження санкцій проти ключових військових лідерів, залучених до вчинення масових злочинів та порушень прав людини у штаті Ракхайн, у тому числі до сексуального та гендерного насильства. Канада й міжнародна спільнота не можуть мовчати. Це - етнічні чистки. Це - злочини проти людяності”, - сказала Фріланд.

Читайте також: У М'янмі сталися сутички військових із бойовиками, 19 убитих

У її відомстві пояснили, що нові санкції були накладені через “значну роль, яку вище військове командування зіграло у жорстокому насильстві та переслідуванні представників народності рохінджа у М’янмі, унаслідок чого більше 720 тис. рохінджа були вимушені покинути свої домівки”.

“Канада віддана захисту прав людини рохінджа та усіх інших етнічних груп М’янми. Ми й надалі співпрацюватимемо із міжнародною спільнотою, у тому числі ЄС”, - наголосили у МЗС Канади.

Читайте також: Канада і Британія вимагають розслідування злочинів проти рохінджа у М’янмі

Нагадаємо: на початку цього року Канада вже запровадила санкції проти генерал-майора Маунг Маунг Сое, який очолював Західне військове угрупування Збройних сил М’янми. Саме підконтрольні йому війська утискали представників рохінджа у штаті Ракхайн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-